Hur bor en student?

Hej, ursäktar att det var ett litet tag sen jag skrev här, tentorna är i full gång och plugg från morgon till kväll. Jag tänkte visa er lite bilder från vart jag bor och berätta hur det är att kanske flytta hemifrån första gången. 

Jag gick min gymnasietid på Plönninge som är ett naturbruk som ligger lite utanför Halmstad. De har internat där, så det där med att bo hemifrån vet jag redan hur det var, dock så var det bara en bråkdel av vad som krävs när man flyttar helt hemifrån. När jag bodde på Plönninge hade jag fortfarande kvar saker hemma, jag åkte hem varje helg och mina föräldrar betalade hyran. Middag och frukost fick man från skolan där man lämnade in en kupong så fakturerades allt hem, så det var mer eller mindre att bo som hemma. 

Nu när jag flyttat ”på riktigt” hemifrån bor jag tillsammans med en tjej som jag gick samma klass med på Plönninge, och saker som hyra, handla mat själv, tvätta och betala räkningar är inget man får lära sig i skolan. Jag och Josefine delar på en tvåa där jag har köket i min del av lägenheten, och jag kan verkligen rekommendera att dela lägenhet med någon. Det är ett bra första alternativ då det är lite mindre konkurans på de större lägenheterna, man betalar en betydligt mindre hyra, och framförallt man har väldigt kul. Josefine jobbar hos en travtränare vilket gör att vi träffas inte så ofta och tröttnar inte lika lätt på varandra som vi kanske hade gjort om hon också hade studerat på högskolan. 😉 

Köket som jag har i min del av lägenheten. 

Och andra delen av rummet, bakom bokhyllan har jag gömt sängen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *