Ovveinvigning

Hej allihopa, Angelica heter jag och kommer skriva här i denna bloggen under våren. Jag läser Miljö- och hälsoskydd och går första året. Jag bor så nära campus som man komma, andra sidan vägen mot Trade center tillsammans med en kompis från gymnasietiden.

Ovveinvigningen
Något som verkligen är en upplevelse via studentlivet är att få sin egna ovve, eller overall som det står för. Overallen kan man sedan smycka med olika tygmärken, och man kan även byta delar av t.ex armar eller ben mot andra programs färger. Ovven kan man ha när man ska iväg på fester eller när man nollar nästa omgång på nollningen. Man kan även ha den när det börjar bli ont om kläder i garderoben. 🙂
Så igår var det vår tur. Det var några lekar, och en hel del shots som var blandade i konstiga smaker. När det var avklarat var det ovvarnas tur, ägg, ärtsoppa, gödningsmedel lingonsylt och en hel del andra mindre trevliga saker slängdes på ovvarna. Sen var det hem och duscha och vidare ut för att träffa alla sen igen inne i stan.

bild

En lite för mörk bild, men det är på min nollningsmarkering, som man har på sig på nollningen och tills man får sin egna overall. Texterna på tröjan har tvåorna och treorna skrivit på oss när vi gjorde något speciellt.

WP_20150205_002

Ovven efter kvällen, här har den fått en snabb dusch.

image (1)

Dagen efter. Enligt reglerna får man inte tvätta en ovve i tvättmaskin, och när du tvättar den så måste ägaren befinna sig i ovven. Här är en fin bild på jag och Jessica i min klass när vi tvättar ovve.

image (2)
Rena och betydligt godare lukt, nu ska de bara torka sen är det fritt fram med nål och tråd. Tack alla tvåor för en kväll som bjöd på väldigt mycket skratt. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *